La Llet

Pasteuritzada i Homogeneïtzada


A Cal Serrador sempre hem venut llet. L’any 1986 vam començar a envasar la llet en bosses de plàstic i a pasteuritzar-la per garantir la seguretat del producte. A partir de l’any 2014 també vam incorporar la homogeneïtzació com a procés per millorar la qualitat de la llet i l’ampolla com a nou format d’envàs del producte.Pasteurització


La pasteurització és un procés tèrmic que consisteix en fer pujar la temperatura de la llet de 2 graus (temperatura que s’emmagatzema al tanc) fins a 75 graus. Un cop a 75 graus la temperatura es torna a baixar ràpidament fins a 4 graus en pocs segons. Amb aquest canvi brusc de temperatura garantim la seguretat alimentària del producte i alhora ens permet mantenir el gust i el sabor de la llet fresca.


La llet s’ha de conservar entre 1 i 4 graus perquè continuï mantenint-se fresca i natural.


Llet Cal Serrador Pasteurització


Homogeneïtzació


Actualment a més a més de pasteuritzar la llet també la homogeneïtzem. Aquest procés consisteix en fer passar la llet a través d’una màquina (injector) i sotmetre-la a una gran pressió. Això ens permet que totes les molècules de greix es trenquin de forma regular i no puguin tornar a agrupar-se ni formar glòbuls. D’aquesta manera obtenim un sabor i un color millors sense fer res més que aplicar un procés mecànic per pressió. És important destacar que amb aquest procés la llet continua conservant exactament totes les propietats i segueix sent un producte natural.


A Cal Serrador també fem nata. La nata l’obtenim desnatant la llet amb una màquina centrífuga que gira a 7500 revolucions per minut. Amb aquest procés obtenim dos productes, la llet desnatada i la nata líquida.Productes


Llet en bosses

A Cal Serrador envasem la llet fresca en bosses d’1 litre. Hem utilitzat aquest envàs des que vam començar a envasar la llet i s’ha convertit en un tret distintiu de l’empresa i del nostre producte. D’altra banda aquest format també ens permet ser més sostenibles tant ecològica com econòmicament. Actualment oferim tres tipus de bosses: Llet sencera (bossa verda), llet semidesnatada (bossa blava), llet desnatada (bossa vermella).

Llet en ampolles

També podeu trobar la llet de Cal serrador en format ampolla d’1 i d’1,5 litres. Aquest envàs el vam incorporar fa uns anys per satisfer les necessitats de tots els clients. Es tracta d’una ampolla de plàstic ergonòmica amb tap de rosca que permet consumir i conservar el producte còmodament. Igual que les bosses, oferim tres tipus de llet en ampolles: Llet sencera (etiqueta verda), llet semidesnatada (etiqueta blava), llet desnatada (etiqueta vermella).

Nata

A Cal Serrador també fem nata. La podeu trobar en format ampolla d’1 litre i ja està a punt per muntar-la o per a utilitzar-la en gastronomia.


© 2017 Cal Serrador | Dissenyat per La Padrina